Termékek


Főoldal/  Baktérium készítmények  /  Termésnövelő/   Mikro-Vital baktérium trágya 20l

 Mikro-Vital baktérium trágya 20l

Mikro-Vital baktérium trágya 20l

Cikkszám: MV 20l

Gyártó: MIKRO-VITAL

Cellulózbontó és termésnövelő baktérium trágya 20 literes kiszerelésben (6.600 Ft/ha + ÁFA 1 l/ha dózis esetén)

Árak megtekintéséhez jelentkezzen be!

Bejelentkezés
Regisztráció

A Mikro-Vital szabadon élő nitrogénkötő- és foszformobilizáló baktériumokat, illetve mikroelemeket tartalmazó folyékony halmazállapotú készítmény. Nem tartalmaz szintetikus vegyszereket vagy hormonkészítményeket.

A Mikro-Vital baktériumtrágya hatásai a következők:

  • nitrogénkötés: a levegő nitrogéntartalmából történő nitrogénkötés, amely hektáronként 60 kg N-hatóanyagot jelent, a nitrogénkötéshez szükséges energiát a baktériumok a szerves anyagok lebontásából nyerik. A növényi maradványok bontása növeli a talaj szerves kolloidjainak mennyiségét, illetve ezzel összefüggésben tápanyag szolgáltató képességét, vízkapacitását és levegőzöttségét. Ezekből következően jó kultúrállapotú, aktív talajélettel rendelkező talajaink lesznek.
  • foszfor mobilizálás: a mikroszervezetek a szervetlen formában kötött foszfort teszik a növények által felvehetővé, mindez a Mikro-Vital használatával 180 mg/talaj kg mennyiséget eredményez
  • kálium feltárás: a harmadik fontos tápelemet a baktériumok a növényi maradványok bontásából nyerik, így biztosítva a harmónikus tápanyagellátást a termesztett növények számára
  • talajfertőtlenítő hatás: a Mikro-Vital megakadályozza a talajba került fertőzött növénymaradványokról induló betegségek terjedését és megszünteti a fonálférgek elszaporodásához szükséges életkörülményeket.
  • a Mikro-Vital készítmények alkalmasak mélyalmos istállótrágya kezelésére is!

Alkalmazás

A MikroVital javítja a műtrágya hasznosulási arányát. Ezt figyelembe véve az alaptrágyázott területeken elegendő a tervezett termésátlaghoz számított műtrágya 60-70%-át kijuttatni. Őszi kalászosok esetén a tavaszi fejtrágyázást semmiképpen ne hagyjuk el mivel a gabona 4°C-on míg a baktériumok 5-10°C-on kezdik meg élettevékenységüket. Tavaszi vetésű kultúrákban a starter trágyázás elvégzése szintén szükséges, később azonban a talajhőmérséklet növekedésével a baktériumok átveszik a növény táplálását.

Ajánlott dózis

  • tápanyag-ellátás: 1 l/ha
  • talajfertőtlenítés: 2-3 l/ha

A különböző növénykultúrákhoz pontosan kidolgozott technológiai javaslatért kérjük keresse fel a Mikro-Vital gyártójának szaktanácsadóit a www.mikro-vital.hu honlapon.

Kijuttatás

Jelenleg nincs hozzászólás a termékhez.

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be! Legyen Ön az első, aki megosztja véleményét, hozzászólását!


vissza a(z) Termésnövelő kategóriához
Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben