Termékek


Szakértő válaszol / Permetezéstechnika és diagnosztika

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Permetezéstechnika és diagnosztika

Amennyiben bizonytalan a permetezés során alkalmazott technikával vagy a permetezőgépének munkaminőségével kapcsolatosan, tegye fel kérdését, hogy a legoptimálisabb megoldás kiválasztásában segítségére lehessünk.

Megválaszolt kérdések

   
1 2 3 4 5
5 - 5 tétel a 5-ból/-ből

Dátum: 2011-10-25 07:12:00

Beküldő: szabados

Kérdés:
Hogyan állapíthatom meg, hogy a szántóföldi permetezőgépem megfelelő műszaki állapotban van a tavaszi idénymunkák elkezdéséhez? Létezik a szemrevételezésen túli gazdaságosan elvégezhető diagnosztikai módszer?

Válasz:
A permetezőgépek műszaki állapotának pontos felmérése kalibrált műszerekkel, akkreditált mérőállomáson történik. A gyakorlat számára használható adatok azonban viszonylag egyszerűen elérhetők: meg kell mérni az összes fúvók lé-átbocsátását és pontosan ellenőrizni kell a fúvókák helyét a kereten. Ehhez a fúvóka táblázatot kell elővenni (nyomás-lételjesítmény táblázat), illetve a keret előírt méreteit kell alapul venni (a permetezőgép kezelési utasításából). A méréskor nagyon tanácsos a permetezőgépen található összes szűrő (vonali, illetve a fúvókatartókban található záró, vagy fúvókaszűrők) gondos ellenőrzése: nincsenek-e átszakadva, vagy eltömődve. Amennyiben azt találjuk, hogy az összes fúvóka +/-10%-os eltérésen belül a katalógusban szereplő lé-mennyiséget adja, akkor nyugodtan megállapíthatjuk, hogy permetező gépünk alkalmas a következő szezon munkáinak megfelelő színvonalú elvégzésére. A permetezés.hu csapata a fúvókák lé-átbocsátást elektronikus mérőműszerrel méri, és nyomtatott grafikus diagramot tartalmazó jegyzőkönyvet ad, melynek dokumentációs értéke van. Amennyiben ilyen jegyzőkönyv érdekli, lépjen kapcsolatba a csapattal a részletek megbeszélése érdekében.

   
1 2 3 4 5
5 - 5 tétel a 5-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben