Termékek


Szakértő válaszol / Kijuttató egység a jövő technikája

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Kijuttató egység a jövő technikája

A kijuttató egység felhasználásának talajművelő eszközre szereve, különböző módjai lehetnek:

  • baktériumtrágya kijuttatása
  • folyékony műtrágya kijuttatása
  • sávpermetezés

A témakörökben felmerült kérédseit szívesen megválaszoljuk.

Megválaszolt kérdések

   
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 - 11 tétel a 12-ból/-ből

Dátum: 2011-08-23 17:51:00

Beküldő: szabados

Kérdés:
18m-es HUNIPER permetezőgépre milyen fúvókákat javasolnak felszerelni, nitrosol folyékony műtrágya egyenletes kijuttatásához?

Válasz:
Kedves Partnerünk!

Minden esetben, amikor fúvókát választunk, tudnunk kell a kijuttatandó lémennyiséget hektáronként, a menetsebességet, a nyomást és hogy milyen célra használnánk az adott fúvókát. Továbbá felvetődik az a kérdés is, hogy a nitrosol alaptrágyakénti kijuttatásáról beszélünk, avagy már az állományra szórjuk.
Amennyiben alaptrágya kijuttatása a cél, a hagyományos lapossugaras fúvókákat ajánlom.
Fejtrágya kijuttatásánál már más a helyzet, óvni kell a kultúránkat a mechanikai hatásoktól, hogy a növényzet viaszrétegében ne essék kár. Ebben az esetben az ütközőlapos fúvókák alkalmazása javasolt.
Ezek a fúvókák nagy szórásszögben és a csaknem vízszintesen juttatják ki a folyadékot, ezáltal nagyon minimális mechanikai hatást gyakorolnak a levélzetre. Ügyelni kell a felszereléskor a folyadéksugár irányára, hogy ne a permetezőgépünket szórjuk. A gyártók ajánlják a méterenkénti felszerelést, viszont az esetleges fordulók alkalmával a szélső sávok alul-, vagy túlszórtak lehetnek. Az egyenletesség megtartása érdekében érdemes maradni az 50 cm-enkénti felszerelésnél.
Végezetül még egy javaslat, a nitrosol egy rendkívül agresszív anyag. A fúvóka kiválasztásakor a korrózióálló anyagból készült típusokat szabad csak használni.

   
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 - 11 tétel a 12-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben