Termékek


Szakértő válaszol / Kijuttatás-technika, mennyit és hogyan

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Kijuttatás-technika, mennyit és hogyan

Amennyiben bizonytalan, hogy miként a legoptimálisabb egy bizonyos permetezési munka elvégzése, tegye fel kérdését az aktuális esetre vonatkozóan, és tudja meg, hogy melyik megoldás hozza a legjobb eredményt.

Ha bizonytalan, a használt fúvókával kapcsolatban, a haladási sebesség megválasztásában, a kijuttatás-technika rovatban eloszlatjuk kételyeit.

Megválaszolt kérdések

   
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
20 - 20 tétel a 29-ból/-ből

Dátum: 2013-06-03 12:26:00

Beküldő: Vágner Dénes

Kérdés:
Tisztelt Szakértő Úr! Minél jobb fedettséget adó fúvókát keresnék, de minimális elsodródással. Jelenleg AIC 4-es fúvókám van, amit 2,5 bar körüli nyomáson használok (6km/h-val), de kontakt szereknél nem 100%-os a hatás. Az lenne a kérdésem, hogy a 3-as IDKT fúvókával 3,5-ös nyomáson nem vinné e a szél nagyon. Vagy az előzőhöz képest mennyivel vinné jobban a szél. A sebességem maradna a 6km/h. Korai postos és postos gyomirtásra kellene kukorica, búza, napraforgó, repce állományban illetve gomba és rovarölőszeres kezelésekre kellene repcében, búzában. Köszönöm válaszát

Válasz:
Tisztelt Vágner Úr!

Az AIC fúvókát preemergens kezelésekre ajánljuk, mivel cseppképzése a durva-extrém durva tartományba esik. Az elsodródás minimális, azonban a cseppméret nem elég finom a kontakt növényvédő szerek használatához, ezért nem hatékony a permetezés.
Az Ön által választott IDKT 03-as fúvókát leginkább a repce és a búza gomba- és rovarölőszeres kezelésére ajánlom. 6 km/h-nál, 3,5 bar nyomáson, 256 l/hektár a kijuttatott lémennyiség, a fedettség tökéletes, az elsodródás minimális, ugyanis a fúvóka légbeszívásos.
A korai posztemergens- és posztemergens gyomirtásra szintén légbeszívásos, de szimpla lapos sugaras, ún. kompakt fúvókát javaslok, kontakt vagy kombinált hatásmechanizmusú vegyszert feltételezve. A posztemergens kezeléseknél van lehetőség nagyobb hangsúlyt fektetni az elsodródás csökkentésére. Az ajánlott fúvókák légbeszívásos rendszerűek, de finomabb a cseppképzésük az AIC-hez képest. A légbeszívásos rendszernek köszönhetően a permetsugár ellenáll az elsodródásnak, ugyanakkor a cseppképzés finomabb, tehát megfelelő fedettség jön létre. Ez utóbbi esetben az IDK, EZK, AIXR fúvókák közül érdemes választani a 03, esetleg 04 méretben.
A posztemergens kezelések IDKT (dupla sugaras) fúvókával történő elvégzése kompromisszumos megoldás, ugyanis a finomabb cseppképzés miatt fokozottan fennáll az elsodródás veszélye.

   
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
20 - 20 tétel a 29-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben