Termékek


Szakértő válaszol / Kijuttatás-technika, mennyit és hogyan

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Kijuttatás-technika, mennyit és hogyan

Amennyiben bizonytalan, hogy miként a legoptimálisabb egy bizonyos permetezési munka elvégzése, tegye fel kérdését az aktuális esetre vonatkozóan, és tudja meg, hogy melyik megoldás hozza a legjobb eredményt.

Ha bizonytalan, a használt fúvókával kapcsolatban, a haladási sebesség megválasztásában, a kijuttatás-technika rovatban eloszlatjuk kételyeit.

Megválaszolt kérdések

   
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
17 - 17 tétel a 29-ból/-ből

Dátum: 2013-06-17 23:01:00

Beküldő: Kapsa Zoltán

Kérdés:
Tisztelt Uram! Jelenlegi permetezőnk JD732 24m-es szórókerettel. Ehhez a következő fúvókákkal rendelkezünk: - TeeJet XR110.05VP polimer barna szett - Turbo Twinjet TTJ60-110-05 polimer barna szett - Lechler IDKT 120.05 polimer barna szett A permetezővel gyomirtó szer, gombaölő szer valamint levéltrágya kijuttatása történik kukorica, napraforgó és kalászos kultúrában. Kérem írják meg, melyik fajta fúvókát melyik kultúrában, milyen típusú szer permetezéséhez ajánlják, illetve melyik az a fúvóka, amelyik a célnak jobban megfelel.

Válasz:
Tisztelt Kapsa úr!

Elsőként leírom, hogy milyen kezelésekre ajánlom az Önök fúvókáit, a megadott kultúrákban.
XR: Gyomirtó szeres kezelésekre feltételesen alkalmazható fúvóka, szélcsendes időben, magas relatív páratartalom esetén és elsősorban légzsákos gépekre ajánljuk. Ellenkező esetekben az apró cseppképzésnek köszönhetően nagy az elsodródás és a párolgási veszteség. Mivel a JD732 nem légzsákos, így preemergens gyomirtáshoz a Lechler ID, vagy Geoline AD-IA fúvókáit javaslom, posztemergens gyomirtáshoz pedig a Lechler IDK, vagy Geoline EZK típusokat. Ezek a fúvókák légbeszívásos rendszerűek, tehát a durvább cseppekből álló permetsugár fokozottan ellenáll az elsodródásnak és párolgásnak. Ezek a fúvókák kukorica, napraforgó és kalászos kultúrákban egyaránt használhatók.
TTJ60: Elsősorban a levéltrágyázás elvégzésére alkalmas, hiszen nagyon apró cseppeket képez, ezáltal kiváló vegyszer borítottság érhető el használatával. Meg kell jegyezni azonban, hogy mindezek csak szélcsendes időben, magas páratartalom esetén igazak, ilyen körülmények között gombaölő szeres kezelésekre is alkalmazható.
IDKT: Ez a típus légbeszívásos mivoltának köszönhetően durva-közepes cseppeket képez, illetve a fúvóka dupla sugaras, tehát szeles időben gombaölő szeres kezelésre ajánlom. A durvább cseppeknek köszönhetően használatával behatolhatunk az állomány felsőbb rétegeibe is. Az említett kultúrák mindegyikében használható állománykezelésre.
Összességében tehát a TTJ60-nal és az IDKT-vel a levéltrágyázást és gombaölőzést el tudja végezni, azonban a kelés előtti- és utáni gyomirtó kezelések hatékonyabb elvégzésére a fent említett Lechler ID, Geoline AD-IA és Lechler IDK, Geoline EZK fúvókákat ajánlom.

   
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
17 - 17 tétel a 29-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben