Termékek


Szakértő válaszol / Baktérium használata növénykultúrákban

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Baktérium használata növénykultúrákban

A mezőgazdaságban alkalmazható baktériumokkal kapcsolatos kérdések, észrevételek követése.

A baktáriumok felhasznális területei és az általuk elérhető kedvező hatások:

  • termésnövelő hatás
  • kedvező talajállapot
  • csökkenthető műtrágya kijuttatás
  • környezettudatos gazdálkodás

Megválaszolt kérdések

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
8 - 8 tétel a 11-ból/-ből

Dátum: 2011-08-26 07:56:00

Beküldő: Fetter Márton

Kérdés:
Ha GEOCELL baktérium készítményt alkalmazok az javítja e a talaj állagát, kell e módosítanom a magágykészítés technológiáját?

Válasz:
Kedves Partnerünk!

A GeoCell baktérium készítményt kifejezetten cellulózbontásra fejlesztettük ki azért, mert láttuk, hogy a tarlón maradt szármaradványok nem, vagy nem megfelelő kezelése a leggyakoribb forrása a pentozán hatásnak, továbbá a talajban áttelelő kórokozók (pl. Fusarium, Sclerotinia) túlélésének. Használatával a növényi maradványok gyorsan elbomlanak, tápanyagforrásként szolgálva ezzel a talaj eredeti mikrobáinak, növénynek és az esetlegesen használt további baktériumoknak is. Ezáltal javul a talaj művelhetősége (már a soron következő talajművelésnél tapasztalható, hogy sokkal kevesebb, kisebb és bomlottabb állapotban lévő maradványokat tartalmaz a talaj), ezáltal az üzemanyag- és időráfordítás is csökken. Fontos előnye még, hogy a szármaradványok elbontásával csökkenti az azokon áttelő kórokozók túlélési esélyeit, csökken a fertőzöttség veszélye.

Ennek megfelelően a talaj állaga mindenképpen előnyére fog változni, azonban a magágy előkészítés technológiáján véleményem szerint nem kell változtatni.

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
8 - 8 tétel a 11-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben