Szakértő válaszol / Baktérium használata növénykultúrákban

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Baktérium használata növénykultúrákban

A mezőgazdaságban alkalmazható baktériumokkal kapcsolatos kérdések, észrevételek követése.

A baktáriumok felhasznális területei és az általuk elérhető kedvező hatások:

  • termésnövelő hatás
  • kedvező talajállapot
  • csökkenthető műtrágya kijuttatás
  • környezettudatos gazdálkodás

Megválaszolt kérdések

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
4 - 4 tétel a 11-ból/-ből

Dátum: 2011-09-22 06:01:00

Beküldő: Schlemmer Vilmos

Kérdés:
Melyik készítményt ajánlanák napraforgó tarló kezelésére?

Válasz:
Kedves Schlemmer Vilmos!

A készítmény kiválasztásánál elsősorban a vetésforgót és az alkalmazott technológiát érdemes megvizsgálni. Amennyiben a napraforgó sok szár- és gyökérmaradványt hagyott maga után a tarlón mindenképp javaslom a GeoCell (cellulózbontó célkészítmény) 10 l/ha dózisú kijuttatását. Ha őszi vetemény kerülne utána, akkor nagy valószínűséggel már nem marad idő a GeoAgit (komplex: nitrogénkötő és foszformobilizáló) használatára is. Azonban ha a technológia vagy az időjárás megengedi, vagy csak tavaszi vetemény kerül utána, akkor mindenképpen javaslom a GeoAgit 5 l/ha dózisú használatát is a következő vetemény vetése előtt, vagy vetésével egy időben.

Bár a legfontosabb feladat napraforgó után a növényi maradványok gyors elbontása, nem árt gondolni a talajban kötött formában lévő, valamint a kijutatott műtrágya még jobb hasznosulására is.

Tájékozódósul a mellékelt ábra segítségével egy vetésforgó példán keresztül érdemes megnézni készítményeink legjobb kijuttatási időpontjait .

Üdvözlettel,

Vidáné Dávid Vera

Csatolt fájl: GS vetesforgo_2010.09.01.jpg | 804,6KB

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
4 - 4 tétel a 11-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben