Termékek


Szakértő válaszol / Baktérium használata növénykultúrákban

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Baktérium használata növénykultúrákban

A mezőgazdaságban alkalmazható baktériumokkal kapcsolatos kérdések, észrevételek követése.

A baktáriumok felhasznális területei és az általuk elérhető kedvező hatások:

  • termésnövelő hatás
  • kedvező talajállapot
  • csökkenthető műtrágya kijuttatás
  • környezettudatos gazdálkodás

Megválaszolt kérdések

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
11 - 11 tétel a 11-ból/-ből

Dátum: 2011-08-23 17:42:00

Beküldő: szabados

Kérdés:
Milyen problémát okozhat, ha az előírt 50l/ha helyett 100l/ha növelt vízmennyiséggel juttatjuk ki a GEOCELL baktérium készítményt?

Válasz:
Bármelyik készítmény esetében a baktériumok szempontjából a megnövekedett vízmennyiség kifejezetten jó, hiszen az életéhez nélkülözhetetlen a víz, a megfelelő talajnedvesség. Nem elegendő talajnedvesség esetén a baktériumok nem szaporodnak, csak vegetálnak egészen addig, amíg számukra megfelelő életkörülmények közé nem kerülnek. Tehát ha a baktérium egyből egy nedvesebb közegbe kerül az csak serkenti az élettevékenységét és szaporodását.

A kijuttató berendezések gyártói a fúvókatípustól, haladási sebességtől és a nyomástól függően ajánlják az optimális összes lémennyiséget. Ez a lémennyiség elegendő a baktérium kezdeti élettevékenységéhez. Ennél kevesebbel dolgozni nem érdemes, mert sávos lesz a szóráskép. Többel dolgozni lehet (a baktériumnak jó), de ebben az esetben figyelembe kell venni a megnövekedett lémennyiséget, amelyet a nyomás szabályozásával vagy a fúvóka cseréjével lehet megoldani.

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
11 - 11 tétel a 11-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben