Termékek


Szakértő válaszol / Baktérium használata növénykultúrákban

Kérdés feltevéséhez be kell jelentkeznie!

Szakértő: Zsiga Imre

2016-ban szereztem mérnöki diplomát az Óbudai Egyetemen. A feladataim közé tartozik a permetezéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása.

Baktérium használata növénykultúrákban

A mezőgazdaságban alkalmazható baktériumokkal kapcsolatos kérdések, észrevételek követése.

A baktáriumok felhasznális területei és az általuk elérhető kedvező hatások:

  • termésnövelő hatás
  • kedvező talajállapot
  • csökkenthető műtrágya kijuttatás
  • környezettudatos gazdálkodás

Megválaszolt kérdések

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
10 - 10 tétel a 11-ból/-ből

Dátum: 2011-08-23 17:44:00

Beküldő: szabados

Kérdés:
Hogyan tarthatjuk meg a baktérium készítmény homogenitását, hogy a kijuttatás közben minimális legyen az ülepedés okozta fúvóka eltömődés?

Válasz:
A Geosan Kft. baktérium készítményei homogénnek tekinthetők, a folyékony összetevőkön túl jól oldódó mikrokristályos alkotóelemeket tartalmaznak. A gyártás folyamán a készítmények szűrésen és többszöri minőségellenőrzésen esnek át. A ballonokba történő kiszerelés után azonban huzamosabb ideig történő állás esetén az összetevők a ballon falára tapadhatnak, leülepedhetnek. Ezért a bekeveréskor a következő lépéseket érdemes betartani: a tartályba töltsük bele a hígító víz egy részét, a baktériumos ballont jól rázzuk föl, majd öntsük bele a tartályba úgy, hogy a megmaradt hígító víz egy részével a ballonokat többször átmossuk, majd mehet bele a megmaradt víz.

A kijuttató berendezés használatakor az oldat egy része távozik csak a fúvókákon keresztül, a maradék visszakeveredik a tartályba, tehát folyamatos kevertetés van. Minden használat után a szűrőket érdemes kitakarítani, a rendszert esetleg átmosni. A javasolt technológia betartásával a legközelebbi használatkor sem lesz eltömődés.

   
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
10 - 10 tétel a 11-ból/-ből

Vissza az előző oldalra

Vásárlás Kosár tartalmának megjelenítése
Kosár: 0 db termék, 0,00,- Ft értékben